Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2006 15:00 - Увеличете трите вида енергия в себе си
Автор: ross Категория: Бизнес   
Прочетен: 14749 Коментари: 7 Гласове:
2



Повечето успешни хора могат да бъдат характерезирани с много високи нива на енергия. И след като именно енергията е горивото, с което всичко се постига, изглежда има директна връзка между нивото на енергия и нивото на постижения. Трудно е да си представим изморен, претоварен човек да постига много в живота. От друга страна, енергичните, позитивни, вървящи напред индивиди излглежда се наслаждават много повече на нещата, които живота има да предложи от средностатистическия човек.

Физическата енергия е основна
Накарани сме да вярваме, че има само един вид енергия. Предполага се, че ние възстановяваме тази енергия като спим през нощта и през деня я изразходваме отново. Изглеждаме сякаш сме машини, зареждани с батерии, и всяка нощ ние презареждаме нашите батерии за седем или осем часа. Все пак, има някои проблеми с този поглед към енергията.

Най-големият проблем, на който не се обръща внимание, е факта, че всъщност има три различни вида енергия, всеки от които е необходим за максимално представяне. Трите основни вида са физическа енергия, емоционална енергия и мозъчна енергия. Всяка от тези енергии е различна, но те са взаимосвързани, и те зависят една от друга.

Потта на веждата ви
Физическата енергия е сурова енергия, необработена енергия, обемиста енергия, която наричаме “първична” енергия. Вашата физическа енергия е тази, която използвате за да извършвате физически труд. Това е основната енергия, използвана от мъжете и жените които изкарват прехраната си чрез потта по своята вежда.

Изворът на ентусиазъм
Втората форма на енергия е емоционалната енергия. Това е енергията на ентусиазъм и въодушевление. Това е енергията, която запалва искрата на живота в нас. Това е енергията, необходима за изпитването на любов, щастие и радост. В голяма степен, именно вашата емоционална енергия е това, което прави живота забавен за вас. Всъщност, почти всичко, което казвате и правите е определено по някакъв начин от емоция, позитивна или негативна.

Нуждата от креативност
Умствената енергия е енергията на креативността, на решаването на проблеми и вземането на решения. Вие използвате умствената си енергия, за да сключвате сделки, пишете доклади и предложения, планирате вашия ден и вашата седмица, и за да научавате нови неща. Вашето ниво на умствена енергия е основна детерминанта за качеството на живота ви.

Запазете най-добрите си енергии
Причината, поради която повечето хора не успяват да реализират своя потенциал в живота и работа е, че те изразходват своята енергия на емоционално ниво, или на физическо ниво, следователно, на тях им остава твърде малко енергия за умствена дейност. Повечето хора изгарят своята емоционална енергия чрез изразяването на негативни емоции. Негативните емоции са като пожар, който изгаря енергията толкова бързо, че оставате с много малко енергия, за да мислите позитивно и конструктивно.

Всъщност, едно петминутно неконтролирано избухване може да изгори толкова много енергия, колкото човек би изразходил за осем часа работа. Вашата задача е да мислите продължително как да сте спокойни и позитивни, и да работите гладко и ефективно, така че да имате повече умствена енергия за нещата, които са най-важни за вас в живота ви.

Упражнения:
Има три неща, които можете да направите незабавно, за да приложите тези идеи в действие:

Първо, отделете време да идентифицирате различните начини, по които вие или изразходвате вашите нива на физическа, емоционална и умствена енергия. Какво можете да подобрите във всяка област?

Второ, уверете се, че поемате достатъчно количество здравословна, питателна храна, която може да държи физическата ви енергия на високи нива. Това е ключа към всички други нива на енергия.

Трето, потърсете начини да запазите вашата емоционална енергия като станете по-отпуснат и оптимистичен пред лицето на всекидневните проблеми и разочарования. Колкото повече енергия имате, толкова по-продуктивни ще бъдете.

Браян Трейси
http://www.briantracy.com




Гласувай:
2



1. otkritie - Много лесно изглежда на теория.
23.07.2009 23:47
Много лесно изглежда на теория.
цитирай
2. анонимен - Да.Така е.
07.10.2009 22:27
Г-н Трейси е асолютно прав!
цитирай
3. анонимен - напално съм съгласен с статията!!! ...
04.01.2011 18:57
напално съм съгласен с статията!!! мерси...
цитирай
4. анонимен - паолина
02.03.2011 03:15
да това е така ,но има още много неща които трябва да се знаят и практикуват в живота ,За мен най-важното е да се пазя какво мисля,
цитирай
5. анонимен - паолина
02.03.2011 03:33
да това е така ,но има още много неща които трябва да се знаят и практикуват в живота ,За мен най-важното е да се пазя какво мисля,
цитирай
6. анонимен - напълно съм съгласен
06.08.2011 15:25
Точно така си е. Човек не трябва да пада духом и да се притеснява напразно, защото той по този начин неусетно гори енергия. Трябва да се замисли какво го притеснява и да работи по този направления без да влага излишни нерви
цитирай
7. анонимен - Благодаря!
11.02.2012 13:36
Статията много ми допадна - пасна перфектно с последните си практически съвети на точката, в която съм в момента. Още веднъж - благодаря. Хубав ден: Даниела
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ross
Категория: Бизнес
Прочетен: 189786
Постинги: 4
Коментари: 54
Гласове: 39
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930