Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2006 11:11 - Oпределящият фактор за вашия успех
Автор: ross Категория: Бизнес   
Прочетен: 13566 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 16.08.2006 21:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Може би най-силният единичен фактор за вашия финансов успех са вашите вярвания за себе си и за парите. Това се нарича «Закон на вярата». Той казва просто това: «Това, което чувствате и вярвате, става ваша реалност.»

В какво вярват успешните хора
Това, в което силно вярвате, става вашата реалност. Човек има тенденцията да блокира всяка информация която идва към него която не е в съзвучие с нашата реалност. Това, което откриваме е, че успешните хора вярват абсолютно, че те притежават способността да успеят. И те няма да се занимават, мислят или говорят за възможността да се провалят. Те дори не си мислят за възможността да се провалят.

Позитивно мислене срещу позитивно знание
Вие винаги действате по начин, който е в съгласие с вашите вярвания. Най-важната система от вярвания, която вие можете да построите е проспериращо съзнание, при което вие абсолютно вярвате, че ще постигнете вашите финансови цели. Това се нарича позитивно мислене срещу позитивно знание. Позитивното мислене може понякога да бъде желание или нядежди. Но позитивно знание е когато вие абсолютно знаете, че каквото и да се случи, вие ще бъдете успешни.

Основа на волята
Друг принцип, свързан с вашите вярвания, е волята. Знае се, че волята е съществена за всеки успех. Волята се основава на увереност. То се основава на убеждения. Те се основават на вяра. Тя се основава на вашите вярвания във възможностите ви да триумфирате над всички препядствия. И вие можете да развиете воля чрез постоянство, като работите по вашите цели, като четете биографиите на успешни хора, като слушате аудио-програми, като четете книги за хора, които са постигнали успех. Колкото повече информация усвоявате в ума си, свързана с успеха, толкова по-вероятно е да развиете воля да преминете през препядствията и трудностите с които ще се сблъскате.

Преборете се с шанса за успех
Помнете, че успеха е рядък. Само един на сто човека забогатява през живота си. Само петима от сто постигат финансова независимост. Това значи, че шанса е 19 към 1 срещу вас. Единствения начин, по който можете да постигнете финансовите си цели е да станете наистина сериозни. За да успеете, трябва да станете сериозни. Трябва да станете заети. Трябва да станете активни. Трябва да почнете да действате. Помнете – всичко има значение.

Вземете решение да постигнете много
Самоусъвършенстването, самоконтрола и самодисциплината са съществени за всеки, който иска да постигне много. И контрола над вашите мисли е най-трудното упражнение в самоусъвършенстването, на което ще се натъкнете. Вижте дали можете да говорите и мислите само за това, което желаете, и да не говорите или да мислите за това, което не желаете, през следващите 24 часа. Тогава ще видите от какво наистина сте направени. Това е трудно, но с практика, вие можете да достигнете до точката, когато ще мислите за вашите цели и желания през повечето време. Тогава целия ви живот ще се промени към по-добро.

Практически упражнения
Ето две неща, които можете да правите, за да построите по-добра система от вярвания с финансовия успех, който желаете:

Първо: продължително повтаряйте на себе си думите, картините и мислите, които са в съзвучие с вашите мечти и цели. Това, което повтаряте достатъчно често, отново и отново, се превръща в ново вярване.

Второ: поставете си за цел да мислите и говорите само за нещата, които искате, през следващите 24 часа. Това ще бъде едно от най-трудните неща, които някога сте правили. Но ако успеета да задържите ума си на това, което желаете и далеч от това, което не желаете за 24 часа, вие можете да промените цялото си бъдеще.

Браян Трейси
http://www.briantracy.com



Тагове:   успех,


Гласувай:
3



Следващ постинг

1. mravka - Съгласна
19.08.2006 13:08
Човек е това,което вярва,че е...или формата определя и съдържанието.Пожелавам си,моята форма да е достатъчно ясна и реална,за да не се разминава моето съдържание с действителноста.
цитирай
2. анонимен - човек трябва да е оптимист
09.11.2006 12:56
да има силен дух и воля , но можеби е нужно(в българия) и много добра преценка за нещата...
цитирай
3. анонимен - дайте воля на мечтите си
30.12.2007 12:09
Ако мечтите ви са визвишени,и вие ще станете такива.Представата ви за самите най -накрая ще се превърне в реалност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ross
Категория: Бизнес
Прочетен: 189841
Постинги: 4
Коментари: 54
Гласове: 39
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930